Наш Клуб‎ > ‎Новини‎ > ‎

"Книжковий Арсенал - 2018" повна програма заходів із фантастики

опубліковано 26 квіт. 2018 р., 17:19 Ия Новицкая   [ оновлено 26 квіт. 2018 р., 18:16 ]

    Темою фестивалю став «Проект майбутнього», тож за нашим улюбленим жанром буде багато заходів.

    До України завітають кілька цікавих іноземних фантастів. Зокрема, у середу можна буде зустрітися з нідерландським письменником Томасом Олде Хьолвелтом, автором горору «Відьма», а також зі Сйоном – ісландським автором, що презентуватиме свій магічний реалізм «Дитя землі». У четвер та п’ятницю відвідувачі фестивалю зможуть поспілкуватися з Іоанною Буразопулу – маловідомою в нашій країні фантасткою з Греції. У п’ятницю та суботу «Арсенал» відвідає Цезарій Збєжховський – польський автор, що працює у жанрі кіберпанку. До речі, роман пана Цезарія незабаром вийде українською у «Видавництві Жупанського».

    Спеціальна програма з фантастики від ЛО «Зоряна фортеця» отримала прикольну назву #тижфантаст. Вона передбачає щоденні цікаві дискусії та зустрічі з вітчизняними авторами. Зокрема, у рамках цієї програми відбудеться презентація новинок української фантастики, говоритимуть про коротку прозу, фентезі, альтернативну історію та спробують, врешті-решт, зрозуміти, чи можуть фантасти передбачати майбутнє?

    Окрім тематичних заходів на «Книжковому Арсеналі», як завжди буде багато презентацій книжок, які можна не тільки придбати першими, а й підписати у автора. Повна програма фестивалю (доповнюватиметься і оновлюватиметься) доступна ТУТ.