Наш Клуб‎ > ‎Новини‎ > ‎

Анонс новинок фантастики: Лем, Аберкромбі, Азімов, Віндем, Пратчетт та інші

опубліковано 30 трав. 2017 р., 11:16 Святослав Чирук   [ оновлено 30 трав. 2017 р., 12:29 ]
    На початку року видавці поділилися інформацією про ті книги "класичної" фантастики, які  збираєтюся публікувати найближчим часом.

    Видавець Богдан Будний (видавництво "Навчальна книга - Богдан") анонсував зміст п’ятого, останнього тому з циклу «П’ятикнижжя Лемове». До книги увійдуть такі твори:

· «Високий замок»
· Ранні оповідання та поетичні твори
· «Людина з Марса»
· «Шпиталь»

    Обкладинка до книги у розробці, над нею, як і над трьома попередніми, працюють українські художники.

    Пан Богдан порадував шанувальників Лема ще однією чудовою новиною: видавництво «Навчальна книга – Богдан» планує запустити ще одну пенталогію творів Станіслава Лема, куди увійде есеїстка, нон-фікшн та інші твори автора. Нова пентологія виходитиме у серії «Лемові Леми», в якій нещодавно вийшла книжка «Колотнечі з приводу всесвітнього тяжіння: так сказав Лем. Бесіди Станіслава Лема зі Станіславом Бересем».


    Багато фантастики планує надрукувати видавництво "КСД". Так, у 2017 р. читачі зможуть почитати українською "Фундацію" Айзека Азімова, "День триффитів" Джона Віндема, а під кінець року вийде "Брама" Фредеріка Пола. Окрім того, або наприкінці 2017 р., або на початку 2018 р. також має бути опубліковано роман Наомі Новік "Ті, що не мають коріння" (робоча назва). Просочується інформація про плани КСД і на наступний рік. Придбані права на даркфентезі Аберкромбі.


    Як вже відомо, до «Львівського Форуму видавців» світ побачать 2 книжки Террі Пратчетта українською від "ВСЛ": «Колір магії» та «Правда». До кінця року вийдуть ще 2 романи: «Рівні можливості» та «Мор – учень Смерті». А вже у 2018 році друком вийдуть ще 3 книжки: наступні у серії про Ринсвінда («The Light Fantastic»), Смерть («Reaper Man») та Відьом ("Wyrd Sisters").

    Представниця «ВСЛ» зазначила: «Зараз є права на 7 книг. Це те, про що я можу говорити твердо. Є угоди й терміні їх виконання. Ми їх зробимо. Є наміри працювати з усією серією, щоб весь Пратчетт українською побачив світ».


    У видавництві "Рідна мова" планується вихід ще 4 коміксів від «DC»: «Бетмен: Тихо», «Суд Сов», продовження «Ліги Справедливості» та перша книга «Флешу».